Houd je PVC vloer stralend

5 december 2023

Tips voor onderhoud en reiniging

Een PVC vloer is een duurzame keuze die langdurig plezier en comfort biedt, maar net als elk vloertype heeft het aandacht en zorg nodig om zijn beste staat te behouden. Hier zijn enkele essentiële tips voor het reinigen en onderhouden van je PVC vloer op korte en lange termijn.

 

Direct na installatie

Begin met het reinigen van je PVC vloer 48 uur na installatie. Dit geeft de gebruikte lijm de tijd om volledig uit te harden en zorgt voor een stevige basis voor je nieuwe vloer.

Reiniging op Korte Termijn

Stofzuig regelmatig om losliggen vuil te verwijderen. Maak gebruik van een twee-emmer dweilsysteem, waarbij één emmer dient voor het dweilwater en de andere voor schoon water om de dweil tussendoor te spoelen. Voeg James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog toe aan het dweilwater. Dit reinigt de matte PU laag zonder de uitstraling van je vloer te beïnvloeden. Vermijd het laten liggen van plassen water op de vloer; dweil deze zo snel mogelijk op.

Onderhoud op lange termijn

Vuil kan zich in de groeven van de vloer ophopen, wat normaal is. Voor een grondige reiniging op langere termijn gebruik je James Basisreiniger.
Om de PU bescherming laag te onderhouden en kleine krasjes en strepen weg te werken, gebruik je James Vinyl & PVC reiniger Beschermt & Herstelt. Voor extra bescherming tegen krassen en strepen is James Extra Mat een geschikte keuze, die je pvc vloer mat houdt.

Vlekverwijdering

Voor het veilig verwijderen van vlekken zoals lijm, verf, nagellak of schoenstrepen, is James Remover het ideale product. Vermijd echter het gebruik van agressieve huishoudmiddelen, omdat deze niet zijn afgestemd op vloeren en schade kunnen veroorzaken.

Belangrijkste Tip: Het grootste deel van het vuil komt van buiten naar binnen. Plaats daarom een goede vuilvanger bij de entree om te voorkomen dat buitenvuil door het huis wordt verspreid.

Advies op Maat: Voor specifiek advies over het reinigen en onderhouden van jouw PVC vloer, neem contact op met de experts van James via www.james.eu, bel naar 077-3278000 of stuur een e-mail naar info@james.eu.
Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van het beste advies voor jouw vloer.