Bescherm je PVC vloer

5 december 2023

Tips om krassen en migratie op je PVC vloer te voorkomen

Welkom bij onze blog over het behoud van je prachtige PVC vloer! Als trotse eigenaar van een vloer met een robuuste PU-laag, begrijp je vast het belang van de juiste zorg om de levensduur en esthetiek van je vloer te waarborgen. In deze blog delen we essentiële tips om krassen te voorkomen en migratie bij PVC vloeren te vermijden.

 

Bescherming tegen krassen: Scratch No More als bondgenoot

Je PVC vloer is uitgerust met een harde PU-laag, maar zelfs de sterkste bescherming kan niet altijd krassen voorkomen. Daarom adviseren we om de poten van tafels en stoelen die regelmatig worden gebruikt, te voorzien van beschermingsmiddelen van Scratch No More (www.scratchnomore.nl). Deze hoogwaardige oplossingen bieden een effectieve barrière tegen krassen en beschadigingen, waardoor je vloer zijn glans behoudt.

Vilten Bescherming voor overige meubels

Niet alleen tafels en stoelen verdienen bescherming; ook andere meubelstukken kunnen een impact hebben op je vloer. Gebruik daarom vilten bescherming voor overige meubels om onbedoelde krassen te voorkomen. Een kleine investering in deze bescherming kan een wereld van verschil maken voor de duurzaamheid van je vloer.

Migratie: Een potentieel risico

Wanneer het gaat om meubels van hout en/of rubber, kan migratie een zorg worden. Migratie verwijst naar verkleuringen die kunnen optreden als gevolg van chemische reacties tussen materialen. Om deze ongewenste verrassingen te voorkomen, raden we aan om ook deze meubels te voorzien van bescherming, zoals vilt of borsteltjes. Dit simpele voorzorgsmaatregel helpt je vloer zijn oorspronkelijke kleur te behouden.

Conclusie: Behoud de pracht van je PVC vloer

Door aandacht te schenken aan de bescherming van je vloer tegen krassen en migratie, kun je jarenlang genieten van een vloer die er als nieuw uitziet. Neem de tijd om de juiste beschermingsmiddelen te kiezen en zorg ervoor dat al je meubels vriendelijk zijn voor je PVC vloer. Op die manier blijft je vloer niet alleen mooi, maar behoudt het ook zijn waarde.

Investeer in de bescherming van je PVC vloer en geniet langer van de prachtige uitstraling in je huis. Heb je nog vragen of wil je advies op maat?
Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om je te helpen je vloer in topconditie te houden.